Testo 104 IR pozwoli Ci szybko i łatwo poznać temperaturę powierzchni i wnętrza produktów spożywczych za pośrednictwem systemu podczerwieni. Nadaje się do przemysłu spożywczego, kontroli bezpieczeństwa żywności, gastronomii, cewnikowania itp.
Umożliwia łączony pomiar za pomocą podczerwieni i sondy penetracyjnej, a tym samym pomiar temperatury powierzchni i wnętrza dowolnego produktu spożywczego. Jest składany, wodoodporny i mały, dzięki czemu jest przenośny.
Urządzenie jest aktywowane natychmiast po uruchomieniu sondy. Pomiar w podczerwieni rozpoczyna się natychmiast po naciśnięciu klawisza. Wyniki pomiaru można bardzo dobrze odczytać na dużym ekranie; kilka klawiszy jest zrozumiałych i może być obsługiwanych bez problemów i bez wielu monitów. Kolejna praktyczna zaleta: termometr na podczerwień do żywności jest wodoodporny (IP65)
Funkcje:
- Obudowa: ABS / TPE / PC, cynkowy odlew ciśnieniowy, stal nierdzewna
- Klasa ochrony: IP65
- Wskaźnik laserowy: wł. / Wył
- Wartości pomiarowe: temperatura ° C / ° F / ° R
- Tryb pomiaru: Hold lub Auto Hold (sonda zanurzeniowa)
- Mierzy rozłożoną sondę: 281 x 48 x 21 mm
- Wymiary sondy nie są wyświetlane: 178 x 48 x 21 mm
- Norma: EN 13485
- Gwarancja: 2 lata
- Typ baterii: 2 miniaturowe baterie AAA
- Autonomia: 10 godz
- Typ ekranu: LCD
- Pomiary ekranu: 1 linia
- Podświetlenie wyświetlacza: podświetlone
- Temperatura przechowywania: od -30 do +50 ºC
- Waga: 197 g (z bateriami)
- Temperatura pracy: od -20 do +50 ºC
- Zakres: od -50 do + 250 ° C
Dokładność
- ± 1 ºC (od -50,0 do -30,1 ºC)
- ± 0,5 ºC (od -30,0 do + 99,9 ºC)
- ± 1% vm (zakres spoczynku)
Rozdzielczość
Podczerwień
- Zakres: od -30 do + 250 ° C
Dokładność
- ± 2,5 ºC (od -30 do -20,1 ºC)
- ± 2,0 ºC (od -20 do -0,1 ºC)
- ± 1,5 ºC lub ± 1,5% vm (zakres spoczynkowy)
Rozdzielczość
- Cykl pomiarowy: 0,5 s
- Emisyjność: 0,10 ... 1,00 (co 0,01)
- Sygnalizacja punktu pomiarowego: laser 2-wiązkowy
- Odległość pomiaru: 10: 1
- Zakres widmowy: 8 ... 14 μm