Cyfrowy termometr składający się z jednostki centralnej i zdalnego czujnika z sondą ze stali nierdzewnej.
Służy do kontrolowania optymalnej temperatury przy przygotowywaniu mięs i pieczeni. Czujnik jest umieszczony na zewnątrz piekarnika, a sonda z kablem w środku. Sonda musi kłuć jedzenie, które gotujemy, czy to wołowinę, kurczaka, indyka, szynkę, wieprzowinę, kaczkę itp. Czujnik retransmituje wartości temperatury wewnętrznej i zewnętrznej do jednostki centralnej, o ile odległość między dwoma urządzeniami nie przekracza 40 mw wolnym polu.
Podobnie, pozwala skonfigurować alarm, który włącza się, gdy osiągnie zaprogramowaną przez nas temperaturę. Możemy również ustawić odliczanie, aby wydawało sygnał dźwiękowy, gdy czas się skończy.
Wreszcie, może pochwalić się różnymi programami mięsnymi i wyborem różnych rodzajów gotowania: więcej zrobione, mniej zrobione, do rzeczy, mało zrobione itp.
Parametry techniczne:
- Zakres: 0 + 300ºC
- Gong, odliczanie i stoper
- Alarm
- Maksymalna odległość między jednostką centralną a czujnikiem: 40 metrów
- Zasilanie: 2 baterie 1,5 V AAA
- Wymiary jednostki głównej: 105 x 60 x 21 mm
- Wymiary czujnika zdalnego: 85 x 65 x 23 mm