Refraktometry to przyrządy optyczne, które służą do określania
stężenia niektórych substancji pod
kątem załamania światła podczas przechodzenia przez te ciecze.
W takim przypadku zakres refraktometrów
Milwaukee mierzy stężenie różnych
cukrów w sokach , w
% Brix lub
% masy . Wśród cukrów, które mają być mierzone, znajdziemy
fruktozę, glukozę i cukry inwertowane .
Oferujemy 4 różne modele:
- MA871 :% Brix
- MA872: Dla fruktozy
- MA873 : Dla glukozy
- MA881 : Dla cukrów inwertowanych
Instrumenty są
kalibrowane z wody destylowanej i oferują nam dane
Brix i masy w zakresie od 0 do 85%. Obejmuje on również
automatyczną kompensację temperatury , między 10 a 40ºC i pomiar temperatury w zakresie od 0 do 80ºC oraz
rozdzielczość 0,1ºC. Technika kompensacji temperatury jest zatwierdzona w książce metod ICUMSA.
Precyzja jest znacznie wyższa niż w analogowych refraktometrach optycznych i wynosi +/- 0,2%. Odczyt jest wyświetlany na praktycznym
ekranie LCD, a urządzenie zawiera
baterię alkaliczną 9 V.Cyfrowy refraktometr do soków Milwaukee: MA881
Cyfrowy refraktometr dla cukrów inwertowanych MA 881Cyfrowy refraktometr do soków Milwaukee: MA872
Cyfrowy refraktometr do fruktozy MA872Cyfrowy refraktometr do soków Milwaukee: MA871
Cyfrowy refraktometr% Brix MA871Cyfrowy refraktometr do soków Milwaukee: MA873
Cyfrowy refraktometr glukozy MA 873